NIMROD(Kfr. 1. Mosebok 10:9)


Så er hoveddelen av rypejakta over for denne gang. De som har overlevd til nu, lar vi være i fred. Men bikkjene får seg noen skogsturer
Her kommer siste rapport fra rypejakta 05. Bildet viser smørøyet på vidda, "campen" til Nils Rolf Johnsen.Hyttene ligger helt sørøst ved Finnmarksviddas største vann, Iesjavvre.

Reidulf Watten

Det er mange ganger et slit å komme seg over tregrensen, men ikke for min venn Reidulf, bosatt på Hadeland. I midt-Troms er det et eldorado for jegere. Selv om jeg skjøt elg på Hadeland, er turborypene her omkring en større glede enn en dvask elg. I tillegg er rypa så mye lettere å bære hjem. Disse bildene er fra en fjelltur mot slutten av september 2000, der Reidulf sitter over her og viser frem rypa.

Dachsen var med og nu har vi begge en viss erfaring med dachs som rypehund. Det fungerer! På den annen side gjelder det å være fremme ved rypa før dachsen får spist den helt opp.

I bakgrunnen ser vi Skretinden på andre siden av dalen. Under Skretinden kommer Gompedalen oppover med en severdighet: Steinora., Europas største steinur som ligger i dalen under oss . Under sitter jeg og kom heller ikke tomhendt hjem.


Lagopus mutus


Ørn over SolbergfjordenHusharen

Og harepusen tyve meter fra huset som får dachsen til å spinne rundt på stuegulvet, skal få være i fred. Husharer er miljøskapende. Om noen synes jeg er grusom som fanger og spiser harer, så er ørna værre.


Dødsmoro!

Og Tina fikk seg et rådyr på Hadeland. Det var etter en lynlos på 7 sekunder blank. Men ellers har hun hatt en harelos på 5 timer i Tennevikmarka rundt påsketider i år 2000.
Våren 99 var Torgunn og jeg på Svalbard i ti dager. Morsomt å gå "promenad" med elgrifla. Men vi så ingen isbjørner, idet minste ingen som jeg kunne skyte i selvforsvar.På den annen side er det jo moro å skyte elg også. Det blir litt mer i gryta da. Dessverre hadde min første elg bare et sykkelstyre til gevir, uegnet til veggpryd.

Min første elg


Steinbiten er altså til venstre

Så har jeg gleden av å presentere, etter utallige oppfordringer, et steinbitbilde: Steinbiten er til venstre.


Her er noe av sommerens fangst, en steinbit på omtrent ti kg. Pass på fingrene!


Tilbake til hjemmesiden