KIRKENE I SØRREISA

Sørreisa kirke ble bygget på midten av 1990-tallet etter at den gamle åttekantede kirken brant etter et lynnedslag. Den åttekantede fasongen går igjen inni kirka, mens den utenpå er firkantet. Alterbildet er hengende snorer i regnbuens farger. Hver snor er festet nedentil med et tynt stålrør og når menigheten går forbi under ofringen høres lyden av "mange vann". Nedenfor kirken ligger ei kirkestue.
Straumen kapell ligger i Sørreisa sentrum. Utbygget til venstre er nu menighetskontor. Tidligere var det barnehage der. Det er full kjeller under kapellet med rom til alle slags forsamlinger. Godt utstyrt kjøkken.
Skøelv kapell ligger som navnet sier i Skøelv, 5 km fra sentrum retning Dyrøy. Kapellet har også menighetssal til forskjellige sammenkomster. Elva fra Skøelvdalen renner like bak kirka. (Der går det opp laks) Hverken Straumen eller Skøelv kapell (eller kirker som alle gudshus nå skal kalles) har et "klokketårn". Det vi ser er det som på fint kirkelig språk kaller en "Campanile", et frittstående tårn med klokke. Så har dere lært noe nytt i dag også!


Tilbake til hjemmesiden